Dagbesteding en werken

In een vertrouwde, veilige omgeving werken aan het ontwikkelen van competenties en vaardigheden die nodig zijn in de toekomst en voor het behouden en ontwikkelen van zelfredzaamheid. Onze dagbesteding is geschikt voor jong en oud. We werken in diverse groepen.

Er is een groep die zich meer richt op arbeid en het participeren. Dit kan op locatie it Wolwezen maar ook op ons nabij gelegen melkveebedrijf. Hier valt veel te doen en veel te leren. Lekker bezig zijn met de koeien en de trekkers. Een leuke actieve groep jongens (lft 16+) die elkaar stimuleren. Hier is het ook mogelijk om stage te lopen voor de opleiding veehouderij MBO1 of 2.

Er is ook een groep die echt voor dagbesteding komt op it Wolwezen zelf. Dat betekent lekker bezig zijn in de tuin, verzorgen van en bezig zijn met de koeien, kalfjes, kleine dieren en de paarden, paardrijden, techniek en houtbewerking, creatieve activiteiten en  lekker sporten. Dit is geschikt voor jong en oud. Er zijn ook enkele leerlingen van het voortgezet onderwijs die een stukje onderwijs volgen in combinatie met dagbesteding. Daarnaast is er een klein groepje ouderen, zij doen het een beetje rustiger aan.

Als je hier al wat langer bent en je wilt graag eens proberen ergens te werken dan kan dit voor bv twee dagdelen per week bij de bakker, meubelmaker, paardenentrainement o.i.d. Dit is weer een stapje richting arbeidsmarkt en wordt ingezet voor diegenen die daar echt aan toe zijn.

Voor de kleintjes hebben we een weekendopvang/logeeropvang met dagbesteding. Ook geschikt voor vakanties. Ze leren hoe ze kunnen samenwerken en omgaan met anderen, hoe dieren verzorgd moeten worden, skelteren, spelen, ponyrijden, gezellig avondje met de groep, knutselen etc. een speciaal programma voor de kinderen. Oudere kinderen logeren in een ander weekend. Zij leren al wat meer over de dieren en worden wat meer op zelfstandigheid getraind.

Dagbesteding, werken, onderwijszorgarrangementen of logeren; Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de deelnemer op zijn/haar niveau kan deelnemen aan de maatschappij. Al met al een supergezellig en leerzaam programma voor iedereen.

Ons team bestaat uit begeleiders, praktijkbegeleiders, docenten en gedragswetenschapper. Evt op aanvraag meer expertise mogelijk.

It Wolwêzen is onderaannemer van BEZINN en werkt samen met diverse gemeentes en zorginstanties. Je kunt bij ons komen op basis van PGB (Persoons Gebonden Budget) en ZIN (Zorg in Natura).

Neem contact op met It Wolwezen >