Wonen

It Wolwêzen biedt kansen om mensen in een vertrouwde en veilige omgeving te laten groeien en ontwikkelen naar maximale zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Dit is individueel bepaald in het handelingsplan.

Wij bieden het Wonen gefaseerd aan:

 

Fase 1: Kamertraining: Beschermd Wonen. 24/7

In deze Fase hebben de deelnemers de beschikking over een kamer in het gebouw. Ze leren onder deskundige begeleiding hoe ze voor zichzelf moeten zorgen. Wat is belangrijk als ik op mezelf woon en hoe ga ik daarmee om? Persoonlijke verzorging, koken, wassen en kamer onderhouden zijn vaardigheden die hier getraind worden. Natuurlijk ook het sociale aspect; de groep. hoe gaan we met elkaar om en hoe zorgen we ervoor dat alles goed reilt en zeilt op de afdeling inFase 1.

Fase 2: Appartement op het terrein van It Wolwezen: Beschermd Wonen. 24/7

Hierbij krijgen de deelnemers de beschikking over een appartementje met eigen keuken, slaapkamer, woonkamer en sanitair. Ze gaan wat meer zelfstandig wonen en zijn dus meer verantwoordelijk voor bv boodschappen en het onderhouden van het appartementje. De begeleiding houdt nog steeds zich op hoe het allemaal gaat en kan eventueel ondersteunen, net als in Fase 1.

Fase 3: Appartement in de omgeving van It Wolwezen: Begeleid Wonen; begeleiding naar individuele behoefte en indicatie

Deelnemers kunnen de beschikking krijgen over een appartementje in de omgeving. Overdag kunnen zij meedraaien in de dagbesteding of in de opleiding maar ze kunnen ook elders werken. ’s Avonds komt de begeleiding kijken hoe het gaat, medicatie verstrekken en eventueel ondersteunen daar waar nodig. Dit is de meest zelfstandige vorm van wonen die wij aanbieden.